Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wi
willem3116 - 26-09-2023 16:29:09
Auto & Vervoer

Distributieriem peugeot 2008 uit 2017 ineens kortere levensduur dan normaal is, wat te doen?

ook ik heb een peugeot 2008 met een 1.2 puretechmotor gehad. ook ik zat in de terugroepactie in verband met de distributieriem. niet teruggeroepen overigens, maar in april 2023 zelf maar initiatief genomen. softwareupdate en riemcontrole gehad. riem was nog goed, maar dringend advies gehad deze uiterlijk eind november 2023, wanneer de auto 6 jaar zou zijn, te vervangen op eigen kosten.


toen ik de auto kocht, heb ik hem niet gekocht omdat de distributieriem 10 jaar of 175.000 km mee zou gaan. wanneer in de praktijk echter blijkt dat de gekozen techniek toch niet is als verwacht, en daardoor de vervanging naar 6 jaar of 100.000 km terug moet gaan, verwacht ik zeker als eerste eigenaar toch wel enige coulance van de dealer/importeur of moederbedrijf stellantis (maakte de afgelopen jaren miljarden winst). ik heb 30 jaar peugeot gereden, maar door gebrek aan coulance - al hadden ze maar 40% van de kosten betaald omdat de vervanging van 10 naar 6 jaar teruggezet is -  ben ik bij peugeot weggegaan en rijd ik nu een nieuwe toyota yaris cross.


acties: de kleine lettertjes zijn zodanig, dat dit kennelijk mag. en de zakken van peugeot om juridische kosten te betalen zijn veel en veel dieper dan de mijne.


ovrigens heft kassa eerder (zie de diverse links bij andere antwoorden) uitgebfeid aandacht geschonken aan dit onderwerp (ook bij citroën en opel).