Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ES
ESVDR - 03-10-2023 19:18:15
Huishouden & Energie

Hoe ontvet je een plastic bakje het beste?

Heet water en afwasmiddel: week het plastic bakje in heet water met een goede hoeveelheid afwasmiddel. laat het een tijdje weken, bij voorkeur enkele uren of zelfs 's nachts. het warme water en afwasmiddel zullen helpen om het vet los te maken. daarna kun je proberen het vet weg te schrobben met een zachte spons of afwasborstel.
 
baking soda (zuiveringszout): strooi wat baking soda in het bakje en voeg warm water toe om een pasta te maken. wrijf de pasta over de vette plekken en laat het een tijdje intrekken. baking soda kan helpen om vet en geurtjes te absorberen. daarna grondig spoelen en afwassen met afwasmiddel.
 
witte azijn: hoewel je aangaf dat azijn niet heeft gewerkt, kun je het opnieuw proberen door het plastic bakje te vullen met een mengsel van witte azijn en water (verhouding 1:1). laat het een paar uur of 's nachts weken en spoel daarna grondig af.
 
schuurmiddel met microdeeltjes: als het vet nog steeds niet loskomt, kun je overwegen om een schuurmiddel met microdeeltjes te gebruiken. gebruik echter een zachte spons of doek om krassen op het plastic te voorkomen. wees voorzichtig en test eerst een klein stukje om er zeker van te zijn dat het plastic niet beschadigd wordt.