Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 05-10-2023 14:25:02
Elektronica & TV

Beeldinstellingen lg65 nanocell 080 tv

De beste manier is van voren af aan beginnen door de tv naar de fabrieksinstellingen terug te zetten.
schakel daar toe de tv uit en controleer indien van toepassing of de hdmi kabel van de ontvanger in de juiste poort is aangesloten en ook of de stekker op de juiste wijze in die poort is gestoken want als dat niet het geval is worden niet alle kleuren juist weer gegeven en start de fabrieksinstellingen procedure.
voor zover ik weet wordt hdmi poort één bij de eerste installatie direct herkend en aan het eind van de installatie kunt u de standaard beeldinstellingen kiezen die u aan de hand afbeeldingen kunt kiezen, als de rode kleur in die afbeeldingen al overheerst mag ik voor u hopen dat u garantie op de tv heeft want de tv is zeer zeker defect.
worden de kleuren wel goed weergegeven dan kunt u het installatie proces afronden en zal het beeld zoals u die ingesteld heeft getoond worden.
ziet het beeld er qua kleur e.d. goed uit dan kunt u dat zo laten wat de meeste tv bezitters doen maar het beeld kan veel mooier en dat kan iedereen zelf doen als men er de tijd voor neemt.
pak pen en papier, kies de optie beeld instellingen en schrijf van elke beeldinstelling de ingestelde waarde op papier, als eerste zet u de kleurwaarde op 0% waardoor een zwart/wit beeld zichtbaar is en daarna het contrast waarbij de zwarte delen ook echt zwart moeten zijn en wit ook echt wit
is het beeld wat flets of te donker kunt u de helderheid meer of minder zetten tot het beeld aan uw wensen voldoet en schrijf die waardes ook op papier, daarna stelt u de kleuren in tot u tevreden bent en schrijf die waarde ook op papier.
als laatste slaat u de instellen op als dat noodzakelijk is maar over het algemeen doet de tv dat al bij persoonlijke instellingen.
u heeft dan een soort van naslagwerk waarin de ingestelde waardes altijd terug te vinden zijn want in de eerste weken na aanschaf blijft het toch een beetje zoeken naar de juiste beeldkwaliteit dat weet ik uit ervaring.
ik hoop van harte dat u hier iets mee kunt maar als de rode kleur blijft overheersen dan is de tv toch defect.