Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 09-10-2023 14:28:49
Huishouden & Energie

Loodgieter factureert 1427,80 euro voor reparatie pvc buis (1,5 uur bezig).

Van oplichting is geen sprake omdat de reparatie daadwerkelijk is uitgevoerd, het was oplichting als de oplichter wel geld incasseert en vervolgens niet komt opdagen maar in dit geval is dat niet zo.
het enige wat vraagsteller in een civiele zaak kan aanvoeren is dat de in rekening gebrachte kosten buiten proportie zijn maar dat gaat vraagsteller geheid verliezen omdat loodgieters zelf de bedragen mogen bepalen en ook nog eens dat er direct betaald dient te worden.
de redactie heeft de foto van de factuur verwijderd dus kan ik het btw nummer niet meer terughalen maar om die reden de belastingdienst in te schakelen is ook weer zwaar overtrokken want kunnen het bedrijf in kwestie enkel maar manen om op de volgende facturen het btw nummer wel te vermelden.
hoe goed bedoeld de adviezen ook zijn vraagsteller kan er niets mee want de rekening is voldaan maar kan zoals ik al schreef in geval van een koopwoning de rekening bij de opstalverzekeraar indienen.