Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
pebk - 11-10-2023 13:15:13
Geldzaken & Recht

Heeft een arbeidsongeschikt geworden zzp'er ook uitkerings- en toeslagen recht

Als de zwager zich daarvoor verzekerd heeft, heeft hij rechten. als hij dat niet heeft, dan niet. hoe lang je in loondienst bent geweest is niet relevant. het gaat om een verzekering. in tegenstelling tot een pensioen is het niet dat je ergens voor spaart. alleen een bijstandsuitkering is mogelijk.

"als werknemer in loondienst is het duidelijk waar je recht op hebt als je ziek wordt. je hebt bij een vast contract twee jaar lang recht op minimaal 70% van je loon. de rechten als zzp’er zijn wat dat betreft ook duidelijk: je hebt in principe nergens recht op."
bron: https://www.unive.nl/zakelijk/blog/arbeidsongeschikt-zzp-opties" target="_blank">https://www.unive.nl/zakelijk/blog/arbeidsongeschikt-zzp-opties