Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 14-10-2023 16:34:36
Geldzaken & Recht

Fraude met bankrekening tijdens relatie

U heeft kennelijk de terug betaling.belofte op papier staan. dat is een overeenkomst die door de betrokken partijen nageleefd moet worden. u kunt dus een incassobureau of (beter) een deurwaarder inschakelen om het geld te innen.

daarnaast kunt u alsnog aangifte doen bij de politie. u heeft de bankafschriften waaruit blijkt dat het geld naar rekeningen is gegaan die bij haar en haar kinderen in gebruik waren.
u moet bij uw aangifte wel duidelijk vertellen waarom en met welk doel zij over uw inlog gegevens mocht beschikken.
de vraag dan wel of de politie capaciteit kan vrij maakt om de zaak daadwerkelijk te gaan onderzoeken mede omdat u kennelijk jaren hebt gewacht met het doen van aangifte en u de aangifte kennelijk alleen doet omdat zij haar afspraken niet na komt. de politie is geen incassobureau voor de gewone burger.
u kunt, als de zaak wordt onderzocht, ook via het strafproces een schadevergoeding eisen.