Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

il
iljaha - 16-10-2023 14:22:43
Geldzaken & Recht

Erfpacht van grond naar huur, extreem prijsverschil mag dat?

bij beëindiging van de vastgelegde termijn wordt altijd de grond opnieuw gewaardeerd en daarop wordt de canon vastgesteld. dat kan (heel) grote prijswijzigingen opleveren. 


wat mij verbaast is dat de erfpacht is beëindigd. kan natuurlijk als er in de akte stond dat de eigendom eindigt na zoveel jaar. lees uw akte eens goed door!


een recht van erfdienstbaarheid bestaat niet: een erfdienstbaarheid is een vastgelegd recht. ja, er kan een erfdienstbaarheid op een kadastraal (deel-)perceel worden gelegd als de eigenaar dat wil. dit moet vastgelegd worden bij de notaris. een erfdienstbaarheid is meestal een recht van overpad of een recht om leidingen in de grond van een ander te hebben. 


ook in een huurovereenkomst kunnen afspraken gemaakt worden over de duur van de overeenkomst of gebruik van het onroerend goed. een huurovereenkomst is een onderlinge overeenkomst die wel rechtsgeldig is, maar niet door de notaris hoeft te worden vastgelegd.