Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 17-10-2023 14:29:05
Huishouden & Energie

Minder gas gebruiken.

Besparen op energie is een goede zaak dat zeker maar het moet niet ten koste gaan van de kwaliteit van leven.
in vrijwel alle huishoudens is een kook gelegenheid met vier kookzone's aanwezig waarvan er nog veel op gas werken en zeker in huurwoningen stand alone gasfornuizen zijn.
die apparaten verbruiken al weinig gas per zone en kan nog minder worden als men aandacht aan het koken besteed en op tijd het vuur lager zet want het gebeurt nog maar al te vaak dat dat te laat gebeurt, even iets anders gaan doen en de tijd niet in de gaten houden.
daarbij de gas kook apparatuur is ooit al aangeschaft en kan bijna niet stuk dus wegdoen is ook zonde dus waarom alles wegdoen om elektrisch te gaan koken want in 9 van de 10 gevallen kan de pannenset ook bij het oude ijzer omdat de bodems kromgetrokken zijn en vaak ook niet meer voor inductie koken geschikt zijn.
overstappen naar electrisch koken vergt een nieuwe investering in apparatuur die pas na jaren wordt terug verdient en men dient er rekening mee te houden dat het stroomverbruik ook relatief hoog is.
ik zelf moet er niet aan denken om elke avond een éénpans gerecht te eten of elke dag dezelfde soep opwarmen om 55 euro op jaarbasis te besparen.
wel off topic, neem eens de tijd om de verzekeringspolissen door te spitten en vraag bij jezelf af heb ik zo'n verzekering nog nodig en nu er weer een keuze qua zorgverzekering komt bekijk of de dure aanvullende verzekering nog passend is.