Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 18-10-2023 11:01:01
Geldzaken & Recht

Waneer komt er duidelijkheid dat ieder bedrijf winkel etc. contactgeld moet ac

Ik sta hier dubbel in.
ook ik vind dat je contant moet kunnen betalen. er zijn alleen wel winkels die een probleem met contant geld hebben. dat kan zijn vanwege het risico overvallen te worden (overdag of 's avonds tijdens het afstorten) en het wordt bedrijven ook moeilijk gemaakt door de banken.
vroeger kon een bedrijf bij de bank geld storten, iedere woonplaats had minimaal 1 bankkantoor met een afstortautomaat, men kon daar ook na sluitingstijd geld storten. tegenwoordig moet je met een vergrootglas een bankkantoor zoeken en als je er dan eentje hebt gevonden dan hebben ze geen afstortautomaat.
ik kreeg in het verleden ook nog weleens contant betaald, maar ben daar mee gestopt toen de afstortautomaat van de bank werd gesloten.

we vergeten dat een winkelier na sluitingstijd de kas moet opmaken, daarna exact op een formulier moet aangeven wat er gestort gaat worden en dan naar zijn bankfiliaal moet lopen/fietsen/rijden om de enveloppe in de automaat te doen. die automaten zaten meestal aan de zij- of achterkant van het bankfiliaal en dat voelt niet prettig als je met een flink gevulde enveloppe rondloopt, al helemaal niet in de winter als het donker is. er zijn tegenwoordig al burgers die 's avonds niet eens meer een ommetje durven maken.