Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 21-10-2023 08:18:43
Vrije tijd & Tuin

Erfafscheiding coniferen

Bij huurwoningen is er geen sprake van een erfgrens maar van een tuin afscheiding waar op de coniferen door de huurder geplaatst mogen worden en ook dient te onderhouden.
de verhuurder kan niet de eigenaar van de coniferen zijn omdat de huurder een stuk grond ter beschikking krijgt en die naar eigen inzicht mag inrichten maar daar ook zelf de kosten voor draagt.
als de coniferen heg in slechte staat van onderhoud verkeert kan de verhuurder de huidige huurder wel verplichten om voor oplevering de heg bijvoorbeeld te snoeien maar verplichten om die heg te verwijderen dan weer niet.
bij verhuur van een woning geldt het alles of niets principe u accepteert de woning met die heg in de tuin of helemaal niet en kunt helemaal niets eisen omdat de verhuurder de woning niet verantwoordelijk is voor het beschikbare stuk bijbehorende grond.
de keuze is aan u de woning inclusief coniferen heg accepteren waarna het u vrij staat om die heg te verwijderen of niet want voor u tien andere woningzoekenden die de heg voor lief nemen of zelfs mooi vinden.