Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 23-10-2023 12:54:21
Geldzaken & Recht

Id-kaart kwijt door café.

Het cafe mag de id niet innemen. het cafe mag slechts vaststellen of uw zoon 18 jaar of ouder is, of niet. uw zoonhoeft de id niet af te geven ter controle, alleen te laten zien. en als uw zoon hem afgeeft ter controle, erbij blijven en meteen terugvragen. de id moet na verlies aangegeven worden als verloren voorwerp.
als er getuigen zijn die verklaren dat het cafe standaard legitimatiebewijzen inneemt ter controle kan het cafe 1) zeker aansprakelijk worden gesteld, en 2) het is niet toegestaan dus kan het cafe ook nog eens een boete opgelegd krijgen. de autoriteit persoonsgegevens meld dat de inname danwel kopieren van legitimatiebewijzen is slechts in bijzondere gevallen toegestaan. het nummer mag men wel altijd noteren. dit cafe moet eens goed onderwezen worden in de wetgeving.