Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 24-10-2023 18:28:16
Voeding & Gezondheid

Is kattenvoer urinary van dierenarts beter dan urinary voer bij dierenzaak?

Mijn kat heeft hetzelfde probleem en ik ben ruim 25 jaar dierenartsassistente geweest. ik heb voor mijn kat uitsluitend de eerste benodigdheden gekocht bij de dierenarts, maar let wel, ik haal het voer niet bij de dierenwinkel. de dierenwinkel ziet jou als een nieuwe klant en de dierenarts adviseert voor het welzijn van je kat.

je zult merken dat je kat het voer na verloop van tijd niet meer lekker vindt, want er zijn stoffen uitgehaald die wel in normaal kattenvoer zitten, dus je zult op een gegeven moment toch moeten overgaan op een ander merk. beter is blijven wisselen van voer.

ik heb geen idee hoe oud je kater is, maar mijn kat was nog geen 2 jaar toen hij het kreeg. ik heb dus zelf gekozen voor een penisamputatie, m.a.w. van je kater wordt een "poes" gemaakt en poezen plassen het gruis gemakkelijker uit. het is een dure operatie, maar als je alle dierenartskosten rekent die je nog gaat krijgen, ben je met een operatie op termijn goedkoper uit. er is wel een maar, niet iedere dierenarts heeft ervaring met deze operatie, wel de dierenartsen met langere ervaring.

een kater met gruis zal ook sneller blaasontsteking krijgen en dus moet je weer een antibiotica geven en dat alles zijn kostbare zaken.
je moet de kat ook goed in de gaten houden en echt iedere dag de bak controleren c.q. verversen, want je moet controleren of hij geplast heeft.
een kater die niet kan plassen, gaat zichzelf vergiftigen en 72 uur is een kritieke tijd. een kater die niet kan plassen gaat steeds maar weer naar de bak en uiteindelijk probeert hij te sproeien en dat is het moment dat je direct naar de dierenarts moet, want dan moet hij aan het infuus, ook omdat hij een blaasverlamming kan krijgen en dat had mijn vorige kat, weliswaar van korte duur, want hij kreeg voor een week een catheter, waardoor de blaas weer ging werken, maar ik moest voor hij de catheter had zijn blaas handmatig leegknijpen.

ik koop het voer op internet bij zooplus, daar ben ik het voordeligst uit en zij hebben veel keus. ik heb al eerder een kat met blaasgruis gehad en daardoor ben ik redelijk bekend met de merken.
mijn kat vindt hill's prescription diet c/d urinary stress + metabolic (droogvoer) het lekkerst en daar neem ik ook de zakjes en de kleine blikjes stoofpotje (82 gr) van.

het voer van hill's heeft m.b.t. urinary voer twee varianten de c/d en de s/d, jij zult de c/d moeten nemen, dat is ook stress gerelateerd, maar wil je de s/d dan moet je dat overleggen met je dierenarts. bij royal canin is het s/o.
ga kijken op de site van zooplus en als mij nog wat van belang te binnen schiet, laat ik je het weten. en heb jij nog vragen, reageer dan onder mijn antwoord, want dan krijg ik er een seintje van.

sterkte met je kat.

nog een aanvulling wat betreft hill's of royal canin, in die keuze ben je vrij. beide merken doen hetzelfde en de ene dierenarts heeft hill's en de ander royal canin. het is maar net welke vertegenwoordiger ze aan de deur hebben gehad.