Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

RonnyVlastuin
RonnyVlastuin - 07-11-2023 14:18:48
Geldzaken & Recht

Heeft een arbeidsongeschikt geworden zzp'er ook uitkerings- en toeslagen recht

Een zzp'er (zelfstandige zonder personeel) die arbeidsongeschikt raakt, heeft over het algemeen geen recht op uitkeringen en toeslagen op basis van de nederlandse sociale zekerheidswetgeving, zoals de werkloosheidswet (ww), de ziektewet (zw) en de participatiewet. dit komt doordat zzp'ers als zelfstandige ondernemers worden beschouwd en niet in dienstverband werken.
 
in nederland kunnen zzp'ers zich vrijwillig verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid door een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) af te sluiten. deze verzekering voorziet in een inkomen als de zzp'er niet in staat is om te werken vanwege ziekte of een ongeval. de premies voor een aov kunnen echter hoog zijn, en het is aan de zzp'er zelf om deze verzekering af te sluiten.