Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 08-11-2023 10:19:21
Geldzaken & Recht

Bedreiging incassobureau

Via riverty kunt u bij een online bestelling achteraf betalen. riverty zal dus niet zomaar een factuur verzinnen en zal zeker niet zomaar bestelde goederen leveren. zij zijn immers alleen een betaalplatform.
niet voorstelbaar is dat een online bedrijf u spontaan goederen stuurt en daarbij ook een achteraf betaal constructie maakt via riverty. hoe zou men aan uw persoonsgegevens die daarvoor nodig zijn moeten komen?
ik vermoed dat u wel degelijk iets heeft besteld online en gekozen heeft voor betaling achteraf. u heeft of een produkt gekocht dat volgens de wettelijke regels niet kan worden geretourneerd of een produkt dat wel kan worden geretourneerd te laat teruggestuurd. in beide gevallen zult u, ondanks dat u het produkt kennelijk niet (meer) wilt hebben, moeten betalen.
de "bedreigingen" zullen waarschijnlijk zijn dat het incassobureau wettelijk toegestane aanmaningskosten in rekening zal gaan brengen en wellicht een deurwaarder zal gaan inschakelen. dat zijn geen bedreigingen in wettelijke zin.
een incassobureau kan niets afdwingen. dat laatste kan wel de rechter en een incassobureau kan via een deurwaarder naar de rechter stappen.
de kosten zullen dan echter voor u aanzienlijk hoger gaan worden. vooralsnog zie ik op basis van uw gebrekkige informatie geen kansrijke zaak voor u.