Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sjjoppy
sjjoppy - 15-11-2023 13:16:58
Voeding & Gezondheid

Hoelang blijft roggebrood goed buiten de koelkast?

Deze link geldt denk ik ook voor bolletje.


hoe lang is roggebrood houdbaar?
 
roggebrood blijft 3 tot 5 dagen vers bij kamertemperatuur. om te voorkomen dat het brood snel droog wordt, kan het het beste bewaard worden in een koele, donkere en vochtige omgeving, zoals de koelkast. als deze omstandigheden goed zijn, kan roggebrood zelfs 2 weken in de koelkast bewaard worden. om ervoor te zorgen dat het brood zo vers mogelijk blijft, is het aan te raden om het brood volledig af te dekken met een vochtig stuk kaasdoek bij het bewaren ervan.
 
roggebrood kan ook in de vriezer bewaard worden. als het brood afzonderlijk wordt ingevroren, kan het zo’n 3 maanden houdbaar blijven, maar als ze als plakjes worden ingevroren, dan kan de houdbaarheid oplopen tot 6 maanden. als roggebrood uit de vriezer gehaald wordt, moet het op kamertemperatuur komen voor het gegeten wordt.
 
https://www.houdbaarheidvan.nl/roggebrood/" target="_blank">https://www.houdbaarheidvan.nl/roggebrood/