Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 18-11-2023 09:59:23
Garantie & Verzekeringen

Jaren premie betaald voor een verzekering die niet van mij blijkty te zijn

U wist in die 20 jaar niet eens om welk soort verzekeringspolis het ging maar u dacht het zal wel een levensverzekering zijn en bent blijven betalen.
wat ik wel weet is dat uw ouders u op een begrafenispolis bij kunnen schrijven maar zodra u 21 jaar bent geworden zelf premie mee gaat betalen.
wellicht weet u niet meer wat er 20 jaar geleden allemaal is afgesproken maar feit is wel dat uw bankrekeningnummer bij de verzekeraar bekend is en dat kan alleen als u die zelf doorgegeven heeft.
als uw ouders nog in leven zijn kunt u hun de vraag stellen want als ze inmiddels overleden zijn stopt de begrafenispolis ook.
de betalingen worden automatisch afgeschreven dan staat bij de kenmerken ook het polis of klantnummer en op basis van het polis of klantnummer kan de verzekeraar achterhalen waar de betalingen op gebaseert zijn en zeker uw laatst bekende adresgegevens want die behoren bij de polis.
indien u verhuist bent dient u dat ook aan de verzekeraar te laten weten omdat elk jaar een polis overzicht naar het laatst bekende adres verstuurt wordt maar als u dat nalaat komt dat polis overzicht uiteraard niet aan.
het meest domme is dat u de betalingen gestorneerd heeft want als uw actuele adresgegevens niet bekend zijn komen de verzoeken tot betaling en de aanmaningen ook niet aan.