Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 27-11-2023 21:28:22
Geldzaken & Recht

Compensatie abnamro

Het is een uitermate ingewikkelde berekening die niet even te herhalen is in deze rubriek. kennelijk heeft u een lening gehad met een variabele rente. het punt is dat de rente niet altijd correct of tijdig heeft meebewogen met de marktrente waaraan deze was gekoppeld. dat wordt nu dus gecorrigeerd. dat u rente moest betalen klopt dus alleen heeft u sommige periodes teveel rente betaald.
u krijgt een relatief fors bedrag terug.

in mijn persoonlijk geval heb ik alleen een compensatie gekregen voor een rood staan kwartaal krediet. ik heb vrij weinig rood gestaan maar toch nog een klein bedrag vergoed gekregen.

het controleren van de berekening is erg complex en vereist enige deskundigheid.

u kunt altijd het voorstel afwijzen alleen dan krijgy u niets tenzij u zelf met een uitgebreide berekening komt. gaat de bank met uw berekening akkoord dna zal dat bedrag uitgekeerd worden. gaat de bank niet met uw berekening akkoord dan zult u moeten procederen en dan is het maar de vraag of de netto opbrengst de moeite van het procederen waard was.
tenzij u zelf op dit gebied zeer onderlegd bent zult u voor het berekenen externe hulp moeten inschakelen. dat is zelden gratis.