Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 30-11-2023 11:48:40
Computers & Telefonie

Desktop computer probleem.

Vervang eerst de cmosbatterij en stel de bios opnieuw in want waarschijnlijk zijn de datum en tijd instellingen ook niet correct.
kies bij de manier van opslaan de failsave optie en druk yes en de pc zal opnieuw op gaan starten.
nadat de pc geheel is opgestart kiest u in het startmenu uitschakelen en dan zal de pc normaal afsluiten en ook niet meer opstarten.
als er iets met een geheugenmodule of met een intern apparaat mis is hoort u tijdens het opstarten een aantal piepgeluiden en dan heeft de bios een fout gedetecteerd maar start niet verder meer op.
de meeste desktop pc's kennen een soft off optie en die is best wel handig want met een korte druk op de aan/uit knop wordt het besturingsprogramma afgesloten en start ook niet meer op.
het is ook mogelijk om met de aan/uitknop de pc geforceert uit te schakelen door de knop ingedrukt te houden maar met die mogelijkheid kan de het besturingssysteem beschadigd raken en na opnieuw opstarten in veilige modus gaan.