Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 01-12-2023 13:03:13
Computers & Telefonie

Desktop computer probleem.

De websie vermeld:

500, 501, 502 cmos- of bios-fout

volg deze procedure om de fout 500, 501, 502 cmos of bios op te lossen.





start de computer op.





als de pc opstart met het windows-bureaublad, downloadt en installeert u het recentste bios voor de computer.




als de pc niet opstart naar het windows-bureaublad, gebruikt u een usb-herstelstation om het bios te herstellen.







als het herstellen van het bios niet werkt neem dan contact op met https://www.hp.com/go/contacthp" target="_blank">hp klantenondersteuning.




ga naar voor meer informatie.


ik kan me voorstellen dat dit ingewikkeld is voor iemand die de pc als gebruiker gebruikt en zelf niet de kennis en ervaring heeft "onder de motorkap" te kijken. misschien een whizzkid in de buurt of een hobbyclub of repair club. of bij een gespecialiseerde winkel kijken. de bios opnieuw installeren vernietigd uw data op de harde schijf niet. de bios zorgt dat het operating systeem (windows) wordt opgestart nadat de configuratie van de pc is vastgelegd.

om in de bios te komen is meestal iets nodig als "op f2 drukken" bij het opstarten of een andere functietoets. meestal wordt dit bij opstarten kort weergegeven. maar ja, dan moet die bios nog worden geupdated met een usb stick of met windows (windows kan bij d ebios instellingen, maar ik zou nooit vanuit een os mijn bios, of tegenwoordig uefi, updaten. altijd direct met een usb stick.