Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 03-12-2023 10:49:35
Huishouden & Energie

Waarom bieden energie aanbieders contracten aan incl. prijsplafond? deze vervalt

Alle contracten die nu worden aangeboden aan particulieren werken tot eind van dit jaar nog met het prijsplafond.

daarnaast worden er momenteel veel contracten aangeboden met "prijzen onder het prijsplafond". dat betekent dus dat na het aflopen van het prijsplafond per 1 januari de klant toch een bedrag per kwh en m3 blijft betalen wat niet hoger is dan het huidige prijsplafond.


wat betreft de lage maandbedragen is het heel simpel: op elke vergelijkingssite en elke website van een energieleverancier kunt u voor de offerte zélf uw geschat jaarverbruik invullen. als u hier een realistisch verbruik invult, dan zal er ook een offerte volgen met een realistisch maandbedrag en zal het verschil bij de jaarrekening beperkt zijn (indien u het komende jaar niet ineens veel meer energie gaat gebruiken dan het bedrag wat u zelf heeft ingevuld op basis van uw verbruik van afgelopen jaren).

wanneer u niet zelf uw verbruik invult, maar de berekening uit laat gaan van de gemiddelden op basis van type woning en aantal bewoners, dan kan dat natuurlijk sterk afwijken van de werkelijkheid. want bijna niemand is "gemiddeld". de één zit ver onder het gemiddelde en krijgt in zo'n situatie aan het eind van het jaar veel geld terug. de ander zit ver boven het gemiddelde verbruik en zal dan eind van het jaar fors moeten bijbetalen.

dat is dus een kwestie van gewoon een realistische schatting van het jaarverbruik opgeven, op basis van het gemiddelde wat u de afgelopen paar jaar gebruikt heeft.