Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 04-12-2023 15:04:09
Huishouden & Energie

Vervelende bromtoon cv-ketel onderburen. ervaringen of advies?

Uw buren zijn eigenaar van de cv ketel en u heeft daar last van omdat u een bromtoon waarneemt
niet alleen lastig voor u maar ook voor de eigenaren van de cv ketel maar die eigenaren zijn wel verantwoordelijk voor de ontstane bromtoon en zullen zelf naar een oplossing moeten gaan zoeken. u kunt ze wel van advies dienen maar daar houdt het ook wel mee op.
na in gebruikname van een nieuwe cv ketel wordt er zuurstofrijk water in de radiatoren gedaan en dat water zorgt ervoor dat er lucht in de radiatoren komt en die lucht moet wel uit het systeem gehaald worden.
zeker bij een nieuwe cv ketel dient dat regelmatig te gebeuren en gezien dat de cv ketel nu echt voor het eerst gebruikt wordt zal dat ontluchten nog niet gedaan zijn.
gevolg is dan dat de pomp in de cv ketel door blijft lopen om de waterdruk op peil te houden maar ook de lucht in de radiatoren rond gaat pompen om de waterdruk op peil te houden.