Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 06-12-2023 23:16:48
Auto & Vervoer

Gezakt voor rijexamen om niet door rood licht te rijden omdat een ambulance er door moest. klopt dit?

Als een hulpdienst voertuig met "toeters en bellen + lichten" rijdt, zoals ze bij de politie bijvoorbeeld "met toestemming" heet, worden dit "voorrangs voertuigen". die mogen vanwege de wet dus ook "overtredingen" maken zoals rood, te snel, enz.

de examenkandidaat had dus kunnen proberen ruimte te maken door een korte afstand vooruit te rijden zodat het voorrangsvoertuig vrij baan krijgt. als dit een foto had opgeleverd en met de getuige de examinator en de 2 foto's had de kentekenhouder, de rijschool dus, de bekeuring gekregen. en die had deze probleemloos kunnen reduceren tot € 0,00.

waar gebeurd: ik reed in de stad, zag een brandweer met toeters en bellen rijden. even later zat ik op een vrij lange straat met een poliutie auto achter mij, toeters en bellen, richting de lokatie van de brandweer wagen. ik kon nergens ruimte geven. ik heb de snelheid van max 50 verhoogd naar 100 en gaf de politie zodra ik kon de ruimte om te passeren en reed weer gewoon mag 50 door. ja, ik reed te hard, zelfs goed voor rijbewijs kwijt. maar de politie auto was er blij om. en bedankte mij door kort te zwaaien.