Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 07-12-2023 17:39:30
Auto & Vervoer

Gezakt voor rijexamen om niet door rood licht te rijden omdat een ambulance er door moest. klopt dit?

Als er een hulpverleningingsvoertuig met blauwe zwaailichten en met geluidsignalen jou nadert, dan dien je al weggebruiker op een veilige manier een vrije doorgang te creëren. 

wanneer je voor een rood verkeerslicht staat is het toegestaan om iets over de stopstreep heen te rijden om schuin naar voren te gaan, zodat er ruimte voor het hulpverleningsvoertuig vrij gemaakt wordt. je mag echter niet de kruising over rijden! want dat kan gevaar opleveren. 

wat betreft de boete: tijdens een rit in een lesauto is dat simpel. jij bent voor de wet niet de juridische bestuurder. de instructeur (of in dit geval de examinator) is juridisch gezien de bestuurder. een leerling die nog geen geldig rijbewijs heeft voor het voertuig krijgt tijdens een rijles dus geen boete. 

als je als bestuurder hiervoor wel een boete krijgt, dan kun je bezwaar indienen tegen de boete.