Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marijke77
marijke77 - 09-12-2023 16:57:31
Auto & Vervoer

Gezakt voor rijexamen om niet door rood licht te rijden omdat een ambulance er door moest. klopt dit?


uit het ad. 
niet door rood


 


en nee, je mag zelf niet door rood rijden wanneer hulpdiensten je willen passeren en je in de weg staat. je kunt er volgens de politie namelijk zelf voor zorgen dat je niet door rood hoeft te rijden. dit door voldoende afstand te houden van de stopstreep of je voorganger. wanneer de hulpdiensten moeten passeren, heb je voldoende ruimte om te manoeuvreren. de afstand tot je voorganger is groot genoeg wanneer je de hele achterbumper van je voorganger kunt zien.
moet je toch een stukje naar voren ondanks het rode licht, rij dan voorzichtig een paar meter naar voren, maar steek nooit de kruising over. tegen een eventuele bekeuring kun je wel in beroep gaan, wat mogelijk leidt tot clementie. soms gebeurt het namelijk dat jij tegelijk met de door rood rijdende hulpverlener ten onrechte wordt geflitst. wat overigens ook niet mag, is de maximumsnelheid overschrijden als er een hulpdienst achter je zit.
je mag zelfs niet harder rijden dan wettelijk mag.