Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 13-12-2023 07:42:56
Huishouden & Energie

Ik heb een warmtepomp besteld, maar de levering duurt erg lang. kan ik hier van

Dat er vorig jaar een tekort was aan apparaten klopt. 

dat er een tekort is aan installateurs/monteurs klopt ook. 

maar zeker voor wat betreft dat laatste ligt het wel binnen de macht van het installatiebedrijf om simpelweg niet meer orders aan te nemen dan verwerkt kan worden binnen een redelijke termijn. of wanneer toch meer orders aangenomen worden en op een 'wachtlijst' gezet worden door het bedrijf, de klanten hier vooraf over te informeren.

als niet vooraf is overeengekomen dat levering tot wel meer dan een jaar kan duren, dient de installateur gewoon binnen een 'redelijke termijn' te leveren. wat mij betreft verstrijkt die 'redelijke termijn' 2-3 maanden nadat de warmtepomp en bijbehorende onderdelen gereed zijn voor levering.

als ik het goed begrijp staat de warmtepomp nu al 11 maanden stof te vangen in het magazijn van de installateur (of bij de leverancier als het een afroep order is). dat is onacceptabel.
u kunt de installateur schriftelijk in gebreke stellen en eisen dat de warmtepomp binnen 4 weken geïnstalleerd wordt. meldt erbij dat wanneer de overeenkomst niet binnen deze termijn volledig nagekomen wordt, u het de delen van de overeenkomst die nog niet zijn nagekomen zult ontbinden, de eventuele aanbetaling terug eist en eventuele schade zult verhalen. 
als door gestegen prijzen een nieuwe offerte bij een andere installateur hoger uitpakt, kunt u die kosten claimen wanneer de huidige installateur ook na ingebrekestelling de overeenkomst niet op redelijke termijn uitvoert.