Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 17-12-2023 08:49:06
Winkels & Webshops

De supermarkt is toch verplicht mijn blikjes aan te nemen?

Zolang het innamesysteem niet op orde is, afschaffen van het statiegeld op blikjes omdat blikjes die thuis gebruikt worden in de daarvoor bestemde container gedeponeerd kunnen worden en dus ook niet als zwerfafval op straat belanden.
de invoering was bedoeld om het aantal blikjes dat als zwerfafval in ons milieu terecht kwam terug te dringen maar dat is een klein aantal van alle blikjes die verkocht worden dus ontstaat overschot aan blikjes die ingeleverd worden terwijl met dat overschot geen rekening is gehouden.
de plastic tax invoering is al in de ijskast gegaan want die bleek onuitvoerbaar en dat zou ook voor de statiegeld heffing van blikjes moeten gelden want in de praktijk werkt het inzamelsysteem voor geen meter en roept enkel frustratie op.