Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 04-01-2024 16:42:14
Huishouden & Energie

Ik ben zonder mijn toestemming overgezet naar innova energie

Aangezien het contract niet op naam van lizzy staat en haar bankrekening ongetwijfeld niet bij innova bekend is kan innova geen geld innen bij lizzy.
rekeningen en aanmaningen die verzonden en niet op haar naam staan moet lizzy gewoon terug sturen met op de envelop "geadresseerde onbekend op dit adres".
lizzy moet wel vattenfall informeren dat zij haar contract niet heeft opgezegd en dat zij uitdrukkelijk wenst dat vattenfall blijft leveren en dat anders vattenfall contractbreuk pleegt.
een klacht indienen, naast de acm, ook bij de geschillencommissie energie lijkt mij ook raadzaam.
lizzy kan geen contract opzeggen bij innova want daarmee zou zij immers bevestigen dat er een contract bestaat.

ik vermoed vooralsnog dat degene die het contract met innova is aangegaan abusievelijk een verkeerd adres, huisnummer of woonplaats heeft opgegeven of dat innova het adres verkeerd geregistreerd heeft.

lizzy moet innova te kennen geven dat zij heeft vernomen dat een haar onbekend persoon zonder haar toestemming en medeweten een contract heeft afgesloten. dat zij uitdrukkelijk geen energie levering door innova wenst en zij innova aansprakelijk zal stellen voor eventuele negatieve gevolgen.