Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
dibbertje48 - 05-01-2024 12:03:22
Huishouden & Energie

Cv monteur kan cv niet repareren.laat wel declareren via zoofy voor 297 euro

het hangt af van de afspraak die je met de monteur hebt gemaakt. als er niets is afgesproken, is het lastig om de monteur aan te spreken op een te hoge factuur. wel kan je natuurlijk ageren als het extreem hoog is. 


je huurt een monteur in om de cv ketel weer werkend te krijgen (ik ben het dus niet eens met iemand die zegt dat het een inspanningsverplichting is). als de monteur de ketel niet an de praat krijgt dan moet hij minimaal aangeven waarom dat niet is gelukt. dus als blijkt dat de cv ketel zo slecht is dat reparatie niet mogelijk is dan heeft hij een punt maar dat moet wel eerst worden vastgesteld. 
mijn advies: de factuur niet betalen en laten weten dat de reparatie geen effect heeft gehad. tevens aangeven dat er een onredelijk loon is berekend. als je het bedrag omrekent naar een uurloon dan kom je op € 396,- (tenzij in de factuur ook voorrijkosten en materialen zijn meegenomen). dat lijkt me niet reëel en daartegen mag je best protesteren. als er geen duidelijke afspraak is gemaakt dan geeft he de monteur nog niet automatisch het recht een extrem hoog uurloon te berekenen.