Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 08-01-2024 14:25:00
Huishouden & Energie

Zonnepanelen via woningbouw

Als het slechts een aanbod is hoeft u niets te accepteren. wanneer de woningbouwvereniging ze wil plaatsen ongeacht uw wens dan is dit een renovatiewerkzaamheid. in dat geval geldt artikel 220 uit het boek 7 van het bwb: als de renovatie bij tien of minder woningen die een gezamenlijke bouweenheid vormen wordt uitgevoerd (gezamelijke bouweenheid is bijvoorbeeld een huizenblok of flatgebouw) dan mag elke bewoner op eigen titel bewzaar maken en moet de woningbouwvereniging naar de rechter om het voordeel ten aanzien van uw woongenot aan te tonen. het woongenot voor u moet namelijk toenemen. u kunt dan bij de rechter aantonen dat zonnepanelen voor u geen nut hebben en dan bestaat de kans dat de woningbouwvereniging moet wachten tot u verhuist.
bij meer dan 10 woningen die een gezamenlijke bouweenheid vormen moet minimaal 70% van de bewoners met de renovatie instemmen. ook dan kunt u bezwaar maken maar dan moet u het initiatief nemen en naar de rechter gaan.

zo'n renovatie moet 1) schriftelijk aan u worden gemeld, 2) er moet niet slechts staan welke werkzaamheden gaan worden uitgevoerd maar ook welke consequenties dat voor u heeft tijdens en na het werk, 3) er moet een redelijke compensatie worden geboden voor de overlast die u gaat krijgen tijdens het aanbrengen van de zonnepanelen. u heeft na het ontvangen van de brief 8 weken de tijd om bezwaar te maken.