Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ja
Jan_Koll - 10-01-2024 18:31:48
Auto & Vervoer

Welke banden zijn beter?

Na vele jaren zomer en winterbanden te hebben gebruikt ben ik een (flink) aantal jaren geleden overgestapt op vierseizoenen banden. eerst vredestein en later michelin. nu onder de opel ampera weer michelin.  reden: volgens de garage zijn die slijtvaster dan vredestein maar vooral stiller en daar was het mij om te  doen. michelin is wat duurder dan b.v. vredesrtein (waar ik ook veel plezier aan heb beleefd) maar de langere levensduur compenseert dat. met de vredestein en de michelin vierseizoenebanden kun je gewoon naar duitsland want "het sneewvolkje" staat er op. als dat sneeuwvloksymbool op de band staat geldt deze in duitsland als volwaardige winterband (al zou ik bij een bezoek aan een berggebied zou ik toch winterbanden prefereren). voor mijn gebruik in nederland en grensstreek duitsland voldoen de michelins en eerder de wat meer geluid producerende vredestein banden uitstekend, het hele jaar door.
bedenk ook dat er bij zomer + winterbanden extra kosten ontstaan door bandenwissels en opslag als je dat niet zelf doet. dat heb je bij vierseizoenen banden niet.
nader info over minimumprofieldiepte enz. banden vind je b.v. bij de anwb: https://www.anwb.nl/auto/banden/banden-vervangen. het advies dat de wettelijk toegelaten 1,6 mm wel erg weinig is lijkt mij duidelijk.