Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alk
alk - 17-01-2024 22:49:08
Geldzaken & Recht

Mijn werkgever wil dat ik achteraf een opledingscontract teken, mag dat?

op zich is deze constuctie gebruikelijk, mits er van te voren duidelijk overeenstemming over bereikt is. je hebt nergens getekend, er staat niets in je vaste contract en je bent niet verplicht om dagelijks je mail te lezen. je werkgever heeft dus geen poot om op te staan. wel een dure cursus, € 9000 in 5 dagen. ik zou bijna denken dat je een 1 op 1 advocaten opleiding in een duur hotel hebt gevolgd. bij een 40 urige opleiding is dat € 225,- per uur.


mocht je onder druk wel tekenen, de btw hoef je niet te betalen, die krijgt je werkgever van de belasting terug. ook zou ik in dat geval navraag over de hoogte van de rekening doen. waarschijnlijk heeft je werkgever deze opgehoogd.


 


mijn werkgever overlegde van te voren met collega's die een dure maandenlange deeltijd cursus cnc fresen volgden. ze mochten de cursus volgen als ze instemden met een maandelijkse 1/24e aftrek van cursus kosten bij een zelf gekozen ontslag. na 24 maanden konden ze kosteloos vertrekken. als de werkgever de betrokken collega ongeacht de reden, zelf binnen 24 maanden zou ontslaan, dan werden er geen kosten in rekening gebracht.


voor goedkopere kortere cursussen werden geen afspraken over terugbetaling gemaakt. die werden je aangeboden en kon je met behoud van loon en uitbetaling van reis en verblijfskosten zonder enige verplichting volgen.