Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 18-01-2024 16:17:18
Geldzaken & Recht

Schoolfotograaf stuurt ongevraagd foto's op, verwacht betaling. mag dit?

zo gaat het al talloze jaren. de leerling krijgt de foto's mee zodat de ouders kunnen bepalen of ze de foto's mooi genoeg vinden. 
vooraf is bekend wanneer de schoolfotograaf komt en had u dus tegen uw kind kunnen zeggen dat hij niet op de foto hoeft. wat dat betreft klopt de link van jannyboe niet helemaal. de schoolfotograaf staat op de planning en het is dus bekend. niet reageren wil niet automatisch zeggen dat er geen toestemming is.

natuurlijk is er jurisprudentie te vinden, maar het gaat ook om de logica. schoolfoto's is iets van altijd en als je dat juridisch zou moeten dichttimmeren komt er zo'n stuk administratie bij waardoor het onwerkbaar is en dus ook niet meer leuk voor al diegene die wel zitten te wachten op de foto's.
met dwarszitten verpest je meer voor anderen.