Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 27-01-2024 11:41:23
Garantie & Verzekeringen

Defect miele wasmachine binnen drie maanden, garantie?

Hallo suzanne bak , 

vraag de kosten bij bemmel&kroon terug, de bewijslast dat u de wasmachine kapot heeft gemaakt , ligt bij de verkoper , klik op de rode regels . 

https://www.consuwijzer.nl/garantie-reparatie-geld-terug/gekocht-maar-kapot/moet-ik-bewijzen-dat-ik-het-niet-kapot-heb-gemaakt" target="_blank">https://www.consuwijzer.nl/garantie-reparatie-geld-terug/gekocht-maar-kapot/moet-ik-bewijzen-dat-ik-het-niet-kapot-heb-gemaakt

bemmel&kroon is aangesloten bij thuiswinkel.org , u kunt daar een klacht indienen . 

https://www.thuiswinkel.org/leden/bemmel-kroon/certificaat/" target="_blank">https://www.thuiswinkel.org/leden/bemmel-kroon/certificaat/ 

https://www.thuiswinkel.org/helpcenter/klacht-indienen/" target="_blank">https://www.thuiswinkel.org/helpcenter/klacht-indienen/ 

bemmel&kroon is ook cbw- erkend ,

 zijn er kosten aan verbonden om mijn product te laten herstellen of vervangen?


bij terechte klachten, gemeld binnen 2 jaar na levering, betaalt de cbw-erkende winkelier alle reparaties dan wel vervangingen (inclusief vracht- en voorrijkosten). 


soms geeft de leverancier of het merk van het product een langere garantie dan bovengenoemde twee jaar. daar kun je dan uiteraard aanspraak op maken, ook bij de winkelier.


het kan zijn dat je op basis van de wet meer rechten hebt dan in de cbw-erkend-garantie omschreven. dit is afhankelijk van jouw (gerechtvaardigde) verwachting, die weer afhangt van product, prijs, verkoopgesprek, advertenties van ondernemer of leverancier, gebruik, gebruikte materialen, levensduur, etc. hiervoor zijn geen goede richtlijnen te geven, omdat de wet geen termijnen vermeldt.