Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 01-02-2024 20:42:48
Huishouden & Energie

Jaarafrekening vattenfall stuk hoger dan verwacht nav termijnbedragadvies

Uw jaarrekening is niet hoger dan verwacht, een jaarrekening is de som van het totale werkelijke verbruik. u gooit uw verwachting en hoop op geld terug op slechts 1 maand dat er een voorstel gedaan werd voor het voorschot. dit voorstel word elke maand gegeven en het bedrag is afhankelijk van de maanden daar voor en de verwachting voor die maand. in oktober, november en december heeft er een ander bedrag gestaan als voorstel. dat u nu minder terug krijgt heeft niets te maken met het voorstel van september, maar met uw werkelijke verbruik keer alle kosten minus de betaalde voorschotten.

u gooit sowieso zaken door elkaar. u hebt alle maanden het oorspronkelijke voorschot betaald en dat is afgetrokken van het totaalverbruik. en het totaalverbruik is een simpel rekensommetje. ook al zouden de prijzen lager zijn (enkel bij een flexibel contract), door een hoger verbruik kan het eindtotaal hoger zijn. een voorschot is enkel een verwachting gedeeld door 12. en aangezien het begin december al flink koud was en er eerder gestookt moest worden dan normaal geeft dat al een verschil tussen voorschot en werkelijkheid. en zo zijn er meer factoren waardoor het werkelijke verbruik hoger of lager kan liggen dan de verwachting.

het enige waar u naar moet kijken is of de meterstanden kloppen enhet rekensommetje wat daarna komt. een voorschot zegt helemaal niets over een werkelijk verbruik.