Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 08-02-2024 14:59:06
Huishouden & Energie

Advies gevraagd: te hoge factuur koppeling cv met vloerverwarming

alles draait om bewijslast. het nadeel in uw geval is dat u meerdere bedrijven hebt laten werken aan 1 systeem. wie waarvoor verantwoordelijk is ligt helemaal aan de gemaakte afspraken. want hoorde de warmtebeveiliging bij het installeren van de vloerverwarming, of bij het aansluiten? en als het onderdeel hoort bij de vloerverwarming, wist bedrijf x dat zij dit moesten monteren en hoorde dit ook bij hun takenpakket? want systemen van anderen aansluiten geeft vaak problemen waarvoor niemand wil instaan.

als de eindconclusie was dat er in de cv iets los zat, dan zal die veroorzaker moeten betalen voor het oplossen daarvan. maar uw verhaal verteld niet of dit bedrijf x was die dit vergeten is of wellicht een andere partij die dat met een bepaalde reden los had gemaakt.

daarnaast, omdat er verschillende partijen op verschillende momenten aan het werk zijn geweest kon er niets vooraf getest worden. normaal word een vloerverwarming door 1 partij werkend opgeleverd en getest. het bedrijf vloerverwarming kon niet weten of alles zou werken en bedrijf x kan wel aansluiten, maar hoeft geen verstand te hebben van vloerverwarmingen. 


als u geen verstand hebt van dergelijke zaken, dan was het verstandiger geweest om dit aan 1 partij uit te besteden. die partij is dan voor alles verantwoordelijk. nu dat u zelf als aannemer bent gaan werken zal u alles zelf moeten uitzoeken. een verkeerde vorm van besparing.