Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Janzegt
Janzegt - 08-02-2024 16:35:35
Huishouden & Energie

Zeer hoge servicekosten

De verhuurder moet ten allentijde een opbouw van de service kosten kunnen geven.  maar je kunt natuurlijk zelf ook een inschatting maken. dan weet je ook of het antwoord dat je krijgt bevredigend is. ik weet niet in wat voor gebouw je zit, maar veel verlichting in de algemene ruimtes brandt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. een lamp van 10 watt die continu brandt verbruikt op jaarbasis 87kw, wat al gauw kan oplopen tot € 25,-. denk ook eens aan de vlucht- en noodverlichting. en heeft het gebouw een lift? ook die is een redelijke energieslurper. 
nog een vraag, zijn de bedragen die je noemt de verbruikskosten of zijn ze genoemd onder electriciteit? in de service kosten zitten natuurlijk ook reserveringen voor vervanging van de verlichting. het lijkt wel leuk dat een lamp 100.000 branduren heeft, maar 100.000 uur staat voor 11 jaar. dus na 11 jaar moet je alle lampen vervangen. en daar moet voor gespaard worden.
dus om te bepalen of het antwoord bevredigend is, moet je zelf eens een inschatting maken van mogelijke kosten.