Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Janzegt
Janzegt - 10-02-2024 16:41:45
Geldzaken & Recht

Zijn deze prijzen van een electro technisch bureau binnen de norm

Blijkbaar heeft het bedrijf de bestaande meterkast gecontroleerd, de aarding gemeten en voorrij kosten gerekend. dan kom ik namelijk op € 550,- excl btw.
het bevreemd mij dat ze apart de aardingsmeting en service (wat deze service dan inhoud vraag ik me dan wel af) in rekening brengen naast ook de controle van de meterkast. deze aardingsmeting moet gewoon onderdeel zijn van de meterkast controle, zeker als ze inspecteren tegen de nen1010. ik heb ervaring met het eerste keer in bedrijf nemen van electrotechnische verdeelinrichtingen (meterkasten voor industrie) en gebaseerd daarop is het uurtarief van meer dan eur 100,-/uur, hoog. echter zijn uurtarieven van inspecteurs vaak hoger dan electriciens, dit vanwege de specifieke meetapparatuur en ander gereedschap die inspecteurs bij zich hebben.