Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 11-02-2024 10:30:00
Geldzaken & Recht

Aow gat

Ik had hetzelfde probleem. tot 2010 in totaal 18 jaar in het buitenland gewoond (waar ik het plaatselijke aow heb afgekocht bij vertrek) en dus 36% korting later dit jaar als ik de 67 bereik.

ik heb vooral de afgelopen 10 jaar heftig gestort in een pensioenspaarrekening waarbij ik de extra pensioenruimte jaarlijks heb berekend om dit van mijn bruto inkomen te kunnen doen tegen ca. 50% aftrek ib. na mijn pensioendatum kan ik het gespaarde omzetten in een periodieke uitkering over (naar eigen keuze) 10 jaar waarbij ik een lager belastingtarief afdraag over het gespaarde (ca32%) - mijn rendement is dus ruwweg 18%. de kosten van zo'n rekening blijven beperkt to een eenmalig bedrag bij opening en een eenmalig bedrag bij omzetten in een periodieke uitkering - beide < €100

ik heb berekend dat dit exact de aanvulling is die mijn aow gat dicht. dat lost niet het probleem op dat ik over 10 jaar alsnog een stuk minder krijg maar ik heb ook wel wat opgebouwd bij bedrijfs(tak) pensioenfondsen in de afgelopen 30 jaar en ik verwacht na mijn 77ste ook een stuk minder nodig te hebben.