Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 15-02-2024 00:31:50
Winkels & Webshops

Kan ik mijn nog niet verkochte kleding bij de tweedehands winkel weer ophalen?

Of de kleding nog uw eigendom is, is zeer afhankelijk van de overeenkomst die u heeft gesloten met de betreffende winkel. is er afgesproken dat zij de kleding eerst beoordelen en u dan een bod doen? zo ja, dan bent u nog steeds eigenaar en kunt u de kleding terug halen. zoals gezegd is een en ander zeer afhankelijk van welke afspraken er zijn gemaakt.
wellicht is er een afspraak dat de kleding wordt verkocht en u vervolgens een percentage  van de verkoopprijs krijgt. in dat geval bent u niet meer de eigenaar en heeft u alleen recht op het afgesproken percentage.

een snelle scan op internet leert mij dat er een site is waarop u het antwoord op uw vraag kan terug vinden namelijk op appelenei.nl.
ik lees daar dat u uw kleding aldaar inlevert en zij de kleding inspecteren en een verkoopprijs vast stellen. wordt de kleding verkocht dan krijgt u 40% van de netto opbrengst (dus na aftrek btw).
u heeft geen inspraak in de te bepalen verkoopprijs.
kleding die zij niet accepteren moet u zelf weer op komen halen en anders gaat het naar een goed doel.
indien kleding binnen een bepaalde termijn niet verkocht wordt dan kunt u die weer terug krijgen en anders gaat ook die kleding naar een goed doel. wel goed opletten want teruggave na mislukte verkoop is termijn gebonden. als die termijn is verstreken krijgt u de kleding niet terug.
het lijkt mij dat u uw kleding niet meer kunt terug halen tenzij niet verkocht en binnen de ophaal termijn.
ik vermoed dat u bij afgifte iets heeft moeten ondertekenen. wellicht dat u dat formulier eens goed moet lezen!