Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Mabelle
Mabelle - 21-02-2024 09:16:47
Geldzaken & Recht

Jaarafrekening vitens inschatting verbruik?

Je kunt bij alle waterleveranciers maar 1x per jaar (+ als je verhuist voor de eindstand) de stand doorgeven. en vanzelfsprekend zullen zij er wel voor zorgen dat ze de voor hun meest gunstige schatting in rekening brengen.;-))
blijft vreemd dat energiebedrijven wel verplicht zijn (als de klanten geen slimme meter hebben) de tussenstand te noteren als de klant dat uit eigen beweging doorgeeft. diezelfde verplichting zou wat mij betreft ook moeten gelden bij waterleveranciers. maar als die verplichting er zou zijn of komen, dan worden de extra manuren natuurlijk wel doorberekend naar de klanten, dus of we er onderaan de streep wijzer van zouden worden, betwijfel ik ten zeerste.

op de site van vitens staat er het volgende over 


kan ik mijn meterstand op een ander moment doorgeven?
nee. wij hebben ruim 5 miljoen klanten. als we van al deze klanten tegelijk de meterstand krijgen, kunnen we niet verzekeren dat u op tijd uw jaarafrekening krijgt. daarom is de datum waarop u de meterstand moet doorgeven bepaald door ons en gekoppeld aan postcoderegio's. zo kunnen wij er voor zorgen dat wij de meterstandenoproepen niet allemaal tegelijk hoeven te versturen. 
https://www.vitens.nl/service/veelgestelde-vragen" target="_blank">https://www.vitens.nl/service/veelgestelde-vragen

(die 5 miljoen klanten klopt niet echt, het gaat om 2.5 miljoen huishoudens. dat er dan toevallig gemiddeld 2 mensen wonen, doet er niet toe.)