Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

St
Stephen378Baker - 22-02-2024 10:37:26
Auto & Vervoer

Belachelijke verhoging wegenbelasting lpg g3 auto's per 01-01-2026

Ik begrijp je frustratie over de verhoging van de wegenbelasting op lpg g3 auto’s per 01-01-2026. lpg g3 is een schonere brandstof dan gewone lpg, en daarom kreeg je tot nu toe een korting op de zogenaamde brandstoftoeslag in de motorrijtuigenbelasting (mrb). deze korting zou echter vervallen volgens het belastingplan 2024, dat op prinsjesdag is aangekondigd. dit betekent dat je evenveel gaat betalen als een auto met een gewone lpg installatie, die meer co2 en fijnstof uitstoot.
 
de reden voor deze maatregel is dat het kabinet de mrb wil vereenvoudigen en harmoniseren, en dat het de stimulering van lpg g3 niet meer nodig vindt. volgens het kabinet is lpg g3 niet meer zo relevant voor het behalen van de klimaatdoelen, omdat het aandeel van lpg g3 auto’s in het wagenpark steeds kleiner wordt. bovendien zou de korting op lpg g3 oneerlijk zijn ten opzichte van andere schone brandstoffen, zoals elektriciteit en waterstof, die geen korting krijgen op de mrb.
 
deze maatregel moet nog worden goedgekeurd door de eerste en tweede kamer, dus het is nog niet definitief. als je het niet eens bent met deze maatregel, kun je je stem laten horen door contact op te nemen met je politieke vertegenwoordigers, of door je aan te sluiten bij een belangenorganisatie, zoals de vereniging autogas nederland (van). zij komen op voor de belangen van lpg g3 rijders en proberen de korting op de mrb te behouden.