Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gj
gjtm - 23-02-2024 21:52:17
Computers & Telefonie

Kpn monteur

Als je een installatie monteur besteld bij een doe-het-zelf order voor de plan/wensdatum dan zitten daar inderdaad 75 euro installatie kosten aan verbonden, ongeacht of er uiteindelijk een monteur nodig was of niet. of je aansluiting ook werkt kan immers dagen van te voren nog niet gecontroleerd worden want de verbinding in de centrale wordt meestal op de dag ervoor of dag zelf pas gereed gemaakt.
op https://www.kpn.com/service/monteur/installatiemonteur.htm staat het proces omschreven, tevens ook op de bevestiging die je ontvangt. in de installatiedoos zit al het nodige installatiemateriaal wat nodig is, eventueel kun je hier gratis installatiehulp via telefoon/video bellen van de klantenservice bij krijgen, kom je er dan nog niet uit, dan kan via de klantenservice een gratis monteur besteld worden. pas dan en niet eerder dus.

dat een doos zomaar voor je deur staat klinkt mij merkwaardig, 2 weken terug voor familielid alles nog geregeld, kreeg een bericht over de levering per mail en per sms met track en trace. mijn advies zou zijn om je communicatie voorkeuren te dubbel checken of deze dan wel goed staan bij kpn, maar lijkt me sterk dan en je email adres niet klopt en je 06 verkeerd is opgenomen...

tot zo ver het standaard proces, waar je zelf van afgeweken bent en waardoor je nu met extra kosten zit. aangezien meerderen je hebben verteld dat je geen monteurskosten zou moeten betalen omdat je het toch niet zelf zou kunenn (is maar de vraag natuurlijk, alle type aansluiting zijn met behulp van de correcte stappenplan zelf aan te sluiten), ss mijn advies om het zoals eerder gesugererd door iemand, dit op het forum van kpn nog is uit te leggen en te vragen om een creditering. de monteur of winkel personeel kan je nog zo veel toezeggen over de kosten, invloed hierop hebben ze niet als je zelf van het proces afwijkt en te vroeg een betaalde installatiemonteur aanvraagt.

https://forum.kpn.com/