Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 01-03-2024 13:36:44
Huishouden & Energie

Ik ben opzoek naar muizenvallen die wel echt werken

Iedere keer als iemand met een muizenplaag zit  komt er weer het aloude antwoord: neem een kat. alsof het de aanschaf van een stofzuiger is.
je moet een kat nemen als je van katten houdt. deze dieren willen aandacht en liefde.
sommige katten zijn echte jagers en gaan inderdaad achter muizen aan, maar je hebt er ook die totaal geen interesse in ze hebben en laten ze zelfs uit hun voerbak mee-eten.
verder: katten kosten geld. dierenarts kosten, krabpalen, voer, kattengrit. je moet de kattenbak verschonen en de uitwerpselen uitscheppen. ze kotsen soms op je nieuwe kleed en scherpen hun klauwen aan je meubels als je niet uitkijkt. gooien je planten van de vensterbank. poepen in de tuin van je buren en komen thuis met vlooien als je begane grond woont. lebberen aan je toetje als je even niet oplet. met vakanties moet je voor oppas zorgen. daarom... neem een kat als je van katten houdt en er tijd, aandacht en geld aan wilt besteden. niet omdat je van je muizen afwilt. mocht je nieuwsgierig zijn naar mijn situatie, ik heb een kat, ja, een echte jager, dus de muizen houden zich koest, maar daarom heb ik hem niet genomen. ik hou van katten en heb de lasten ervoor over.