Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 02-03-2024 11:00:20
Geldzaken & Recht

Ilost raakt spullen in tas kwijt

Volkomen eens met ilost. 

u doet een grove beschuldiging van diefstal, terwijl ilost niet eens fysiek in bezit is geweest van de tas.

u bent uw tas kwijt geraakt. in de tijd dat uw tas onbeheerd ergens lag kunnen er tientallen mensen aan gezeten hebben. uiteindelijk wordt de tas 'gevonden' met nog een deel van de inhoud er in en wordt de tas met inhoud als 'gevonden voorwerp' op het platform van ilost vermeld.

na verificatie en waarschijnlijk het betalen van verzendkosten wordt de tas aan u teruggestuurd en blijkt dat niet alles er in zit. helaas, maar u heeft geluk dat het meeste er nog wel in zit. 
wie er iets uit uw tas weggenomen heeft is niet bekend. u heeft immers zelf urenlang geen zicht op uw tas gehad en in die uren was er niemand verantwoordelijk voor het op uw tas passen, behalve u zelf. 

en uit ervaring met diefstallen weet ik dat een gelegenheidsdief niet altijd de meest waardevolle items meeneemt. maar eerder kiest voor items die makkelijk "anoniem" te verkopen zijn of die misschien zelf van pas komen.
dure, wat exclusieve en daardoor makkelijk te herkennen spullen zoals een instrument, specifiek model foto- of videocamera, specifieke hobby items etc zijn niet interessant. want als gedupeerde van de diefstal kun je die makkelijk als 'jouw eigendom' herkennen als de dief ze op bijvoorbeeld marktplaats weer probeert te verkopen.
meer gangbare items zijn veel 'anoniemer' te helen.