Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 04-03-2024 22:10:39
Huishouden & Energie

Oneerlijke tarieven door liander voor verplaatsen meterkast

1: waarom zou je anno 2024 nog een gasaansluiting laten verplaatsen? meteen helemaal er uit gooien is logischer wanneer je kennelijk met een flinke verbouwing bezig bent. de eerste besparing van €1600 voor de overgang naar gasloos heb je heel snel binnen. vervolgen bespaar je nog €300+ per jaar aan vaste kosten voor de gasaansluiting en €200-€250 per jaar op het onderhoud en afschrijving van de ketel. 
alleen al op basis van de besparing op deze vaste kostenposten is een warmtepomp financieel rendabel. daar komt de besparing op de daadwerkelijke energiekosten voor verwarming (zo'n 40%) nog bovenop. 

2: mij valt op dat de prijzen van enexis die u laat zien alleen de werkzaamheden buiten de meterkast omvat. dus niet het verwijderen van de meters uit de oude meterkast en het monteren van meters in de nieuwe meterkast.
bij liander schrijven ze over 'verplaatsen' en verzwaren. dat houdt waarschijnlijk zowel de werkzaamheden in de meterkast als het verleggen (of indien nodig vernieuwen) van de aansluitkabel/leiding in. liander verricht dus meer werk voor het genoemde bedrag. bij enexis komen er zoals ik het lees nog andere kosten bij.