Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 14-03-2024 16:43:45
Geldzaken & Recht

Pensioen

De af te dragen pensioen premie bestaat uit een werkgeversdeel en een werknemenrsdeel.  het laatste deel dient te worden ingehouden op het loon van de werknemer.
als de werkgever dit heeft verzuimd in te  houden op het loon en dit tevens niet heeft afgedragen aan het pensioenfond bouwt u minder pensioen op. u kunt op uw beurt niet verlangen dat de werkgever alsnog uw deel betaald als u weigert mee te werken.
anderzijds als de werkgever zijn deel heeft betaald en ook uw deel zonder dit vervolgens in te houden op uw loon dan acht ik het niet onmogelijk dat de werkgever het teveel betaalde terug kan eisen van het pensioenfonds als u medewerking weigert. het gevolg blijft hetzelfde namelijk dat u minder pensioen opbouwt.
netto zou u dan mogelij́k minder pensioen over kunnen houden dan wat u nu " bespaart" door niet mee te werken.
verjaring zal niet zo heel snel intreden.
juridisch advies inwinnen lijkt mij het verstandigste voordat u dwars gaat liggen.