Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 14-03-2024 16:45:16
Geldzaken & Recht

Pensioen

Bent u lid van een vakbond? benader die dan. heeft u een rechtsbijstandsverzekering, idem.
in ieder geval is dit een probleem voor het pensioenfonds omdat er opgebouwd zou moeten zijn. in ieder geval is de werkgever nalatig inzake het nakomen van de arbeidsvoorwaarden als o.a. bij c.a.o. vastgelegd en in ieder geval ook jegens u. 

de grote vraag is derhalve of een nalatige werkgever wel gerechtigd is om hde niet ingehouden premie alsnog op u te verhalen. daarbij zijn er ook consequenties m.b.t. de belastingdienst aangezien premie een aftrekpost is voor de loonheffing en dat in ieder geval niet over alle jaren te verrekenen resp. te corrigeren is. naar mijn idee is het verzuim volledig toe te rekeken aan de nalatige werkgever en kan die dat niet verhalen maar ja, die kan een advocaat hebben die er anders over denkt. hoe dan ook, vraag nadere juridische hulp bij de adressen als aal aangegeven (mits i lid bent of verzekerd) en anders: kunt u zich ook wenden tot:
- het juridisch loket, tel. 0800-8020 (gratis), zie voor meer informatie https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl  mijn advies is gebaseerd op indringende juridische en ervaring m.b.t. dit gebied doch ben ik geen rechter. het antwoord dat u net hiervoor al kreeg kan ik in die context ook goed volgen.