Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Thecla58
Thecla58 - 27-03-2024 11:44:43
Huishouden & Energie

Al die middelen die koud ook schoon wassen, hoe slecht zijn die voor het milieu?

Quote
daar moeten dan wel haast sterke chemicaliën in zitten toch?
unquote

waarom denk je dat? ik ken wasmiddelen die uit natuurlijk grondstoffen bestaan en die prima wassen bij lage temperaturen. 

quote
wanneer leren we eens dat een nieuwe stof eerst echt goed moet worden onderzocht op veiligheid voordat het massaal wordt gebruikt?
unquote

denk je nu echt dat de wasmiddelfabrikanten zomaar een nieuwe samenstellling op de markt gooien zonder dat deze getest is op allergieën, gevaar voor de volksgezondheid, klimaat en dergelijke? 

de fabrikanten zijn al jaren bezig met het ontwikkelen van middelen zonder gevaarlijke stoffen en gaan daar gewoon mee verder. voordat ze een nieuw/aangepast middel op de markt brengen worden die gecontroleerd door een of ander instituut.

je zou natuurlijk weer gewoon kunnen gaan wassen met de ouderwetse groene - of ossengalzeep. ;-))