Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 24-04-2024 14:49:34
Garantie & Verzekeringen

Netvervuiling siemens

Een multimeter kan geen lichtnet frequentie meten hooguit variaties in de netspanning maar die variatie moet wel heel erg extreem zijn en is alleen meetbaar als een apparaat aan staat.
alle witgoed apparaten zijn fabriek af voorzien van een netfilter, een soort van schakeling die storingen op het lichtnet tegen gaat.
de genoemde storingen doen mij vermoeden dat er in de groepenkast zelf iets aan de hand is waardoor er vervuiling? op het lichtnet ontstaat.
er van uitgaande dat alle apparaten op een randaarde stopcontact zijn aangesloten komt het wel eens voor dat de één van de aansluitdraden in de groepenkast net niet vast genoeg is gemonteerd en uit ervaring weet ik dat het hele vreemde storingen kan veroorzaken.