Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 03-05-2024 17:28:57
Garantie & Verzekeringen

Niet geïndexeerde begrafenisverzekering

Nee, daar valy niets aan te doen. ik zie even niet welke poot u uitgedraaid wordt. als het geld op uw spaarrekening had gestaan had u daar wellicht wel wat rente over ontvangen. echter,, het ingelegde geld was niet van u maar kennelijk van uw ouders en het is nog maar de vraag of uw ouders het ingelegde bedrag wel aan u betaald zouden hebben.
destijds was het zeer gebruikelijk om dit soort koopsompolissen (een verzekering is het niet) voor een vast bedrag af te sluiten. binnen de looptijd van de inleg liep de verzkeraar het risico dat zij uit moest betalen voordat het volledige bedrag was ingelegd. met het "gekochte" bedrag kon destijds de begrafenis of crematie geheel of bijne geheel bekostigd worden.
door de infaltie kan dit natuurlijk allang niet meer van dit bedrag.
wellicht kunt u de polis af kopen en dan het te ontvangen bedrag op een spaarrekening zetten.
in de voorwaarden van destijds was indexatie van het polisbedrag niet opgenomen daar valt achteraf niets meer aan te doen. er bestaat ook geen wettelijke verplichting, toen en nu niet, om dit wel te doen.  
het ingelegde geld is niet weg en bij een overlijden zal het gewoon uitgekeerd worden aan de begunstigden, die natuurlijik niet moeten vergeten dan ook een claim in te dienen.